Failover Cluster

 

Wat betekent Failover Cluster

Een reeks computers die onafhankelijk samenwerken wordt een Failover Cluster genoemd. De bedoeling hiervan is om diensten en toepassingen te optimaliseren. ‘Cluster’ betekent knooppunt. Deze zijn met elkaar verbonden via snoeren en software. Wanneer er iets mis gaat met één van de knooppunten dan wordt het overgenomen door een ander knoopunt. En dat heet ‘Failover’.
Dit betekent voor u dat u altijd bij uw belangrijke serverbronnen kunt.

 

Voor het gebruik ervan heeft u een bijpassende software nodig. Dit heet ‘Failoverclusterbeheer’.

 

Wanneer er iets mis is met één van de knoopunten, dan kunt u beter deze knooppunt pauzeren en software bij gaan werken en de diensten en toepassingen verplaatsen naar andere knooppunten.

 

Back-up Failover Cluster

Wilt u een back-up maken? Dan is het belangrijk dat de cluster wordt uitgevoerd en quorum heeft. Dit wil zeggen dat er voldoende knooppunten met elkaar communiceren dat het cluster quorum bereikt wordt. Elk knooppunt heeft een quorumstem, dit is nodig omdat er een meerderheid moet zijn in het clusterlidmaatschap.
Voordat u een cluster gaat gebruiken, zorg ervoor dat uw back-up en herstel goed is.
U moet eerst een functie toevoegen via configuratietaken of via serverbeheer, voordat u Windows server Back-up kunt gebruiken. Wanneer u een back-up maakt van een knooppunt, dan is het belangrijk dat deze online is.

 

Wilt u meer informatie  over Failover Cluster of wilt u weten wat Van Rosmalen Exchange Consultants voor u kan betekenen? Vul dan hieronder ons contactformulier in. Wij nemen daarna contact met u op.


 

 

Uw naam

Uw bedrijfsnaam

Uw telefoonnummer

Uw e-mailadres

Uw bericht