Exchange Fail Over

 

Als u als beheerder een Database Beschikbaarheid Groep (DAG) aanmaakt, dan wordt het een lege groep in de Active Directory (AD).
Hierin wordt de informatie over de DAG opgeslagen. Hierbij kunt u denken aan serverinformatie en lidmaatschap. Als de eerste server wordt toegevoegd aan de DAG, dan wordt er een failovercluster gemaakt.
Wanneer u gebruik maakt van DAG kun je minder gebruik maken van de Exchange Failover technologie. Hierbij kunt u denken aan Fail Over-netwerken en Fail Over-database.
Elke keer wanneer er een nieuwe server wordt toegevoegd aan de DAG, wordt het verbonden met Fail Over-cluster en automatisch door Exchange herkend en toegevoegd.

 

Bij Exchange Fail Over-clusters wordt de term quorum gebruikt, omdat maar een gedeelte van de clusteronderdelen tegelijkertijd functioneert. Ook in de eerdere versies van Exchange wordt deze term gebruikt. Quorum houdt toezicht op de Exchange Fail Over-cluster en zorgt ervoor dat het allemaal met elkaar verbonden blijft. Wanneer Exchange Fail Over-cluster zijn quorum verliest al de DAG uitvallen en de databases niet meer laten werken.

 

DAG’s die een even aantal leden hebben gebruiken een Exchange Fail Over-cluster waardoor een externe server wordt gebruikt als tie-breaker, omdat het dus belangrijk is dat de DAG oneven aantal leden heeft. De gegevens worden opgeslagen op de schijf van elk lid die bij de DAG hoort. De externe server wordt gebruikt om laatste gegevens bij te houden van die persoon, maar niet voor alle leden. Quorum is dus enorm belangrijk zodat de Failover-cluster werkt.

 

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat Van Rosmalen Exchange Consultants voor u kan betekenen? Vul dan hieronder ons contactformulier in. Wij nemen daarna contact met u op.


 

 

Uw naam

Uw bedrijfsnaam

Uw telefoonnummer

Uw e-mailadres

Uw bericht